tisdag 21 oktober 2014

Senaste nytt om u-båtsjakten (21 oktober 2014)

TV4 har hittat den mystiske svartklädde mannen som vadade längs stranden. Det var inte någon besättningsman från främmande makt som försökte ta sig i land. Det var en man som heter Ove som var ute och fiskade.

Mysteriet med den främmande u-båten är också löst. Det var Sean Connery som spelade in en ny film som u-båtskapten. Förklaringen till att de skickade in u-båten i svenska skärgården var följande: Pengarna för filminspelningen hade nästan tagit slut och producenten vägrade att betala de 12 miljoner som en realistisk och dramatisk u-båtsjakt skulle kosta, inklusive hyra av stora och snabba krigsfartyg som skulle jaga u-båten. De hade inte heller lyckats få tillstånd att spärra av en så stor del av skärgården. 
Regissören beslöt då att i hemlighet skicka in den uttjänta u-båt de hade fått låna i svenska skärgården, eftersom de hört att den svenska militären är extra vaksam mot sådant. Efter att ha väntat i två veckor utan att bli upptäckta, blev de tvungna att gå upp till ytan och visa sig under 10 minuter. Till slut fick en flanör syn på dem och tog några bilder, som han skickade in till den svenska krigsmakten. 
Efter att de på detta sätt blivit "upptäckta", fungerade allt som de hade hoppats: Svenskarna tog för givet att det var en främmande rysk u-båt och satte in alla resurser de hade. Inspelningen av filmen blev på det sättet väldigt realistisk och  80% av alla kostnader för filmen är nu finansierade av svenska staten i stället. Producenten slapp också alla problem med anställningar och avspärrningar. 

Vilken av dessa båda historier är mest otrolig? 
En av dem är faktiskt alldeles sann. Gissa vilken?
Svaret här:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar