torsdag 10 november 2011

Självmål av Juholt

Håkan Juholt hävdar nu att oppositionspartierna S, V och MP enats om att inte stå sida vid sida med SD-ledaren under kommande debatter i SvT. Om inte SD utesluts eller i varje fall placeras på ett visst ställe i studion som (s) bestämmer, kommer Juholt i så fall att bojkotta SvT och försöka se till att debatterna flyttas till en kommersiell TV-kanal. Allt enligt SvT web. Men om nu regeringspartierna skall vara på en sida och om det nu inte finns ett block på den andra sidan, varför skulle just SD flyttas till en särskild position i rummet? Borde inte i så fall alla de andra partierna (s, v, mp och sd) spridas ut lika mycket i rummet? Hur skulle det i så fall se ut??

Man kan tycka vad man vill om Sverigedemokraterna, men det är faktiskt ett parti som i ett demokratiskt val röstats in i Sveriges Riksdag. Att hävda att SvT borde utesluta dem från partiledardebatten eller särbehandla dem på något annat sätt för att de har "fel" åsikter är omoget och uttrycker bristande respekt för grundläggande demokratiska principer. Enligt dessa principer är det upp till varje parti att genom argumentation och fakta och utan att diskriminera något annat parti övertyga väljarna att de skall rösta på det egna partiet. Att Juholt på detta sätt försöker tysta ned, stigmatisera och stänga ute ett av riksdagspartierna från valdebatter i TV, vad säger det om Juholt och (s)? Att de inte tror att Juholt kan vinna över Jimmie Åkesson i en debatt på lika villkor? Att de tror att svenska folket har lika lite respekt för demokratiska principer som Juholt själv har?

Det skulle göra mig otroligt besviken och förvånad om Juholt har lyckats få med sig Miljöpartiet i denna mentala kortslutning. Det enda parti som kommer att tjäna på det är Sverigedemokraterna. Och lika mycket som SD tjänar kommer de partier att förlora som kommer att uppfattas som barnsliga och omogna för att de inte ville ha med dem i den sandlåda där de faktiskt har rätt att vara. Och som annars själva vägrar att vara med.


Stå på er Svt! Någon måste stå upp för de demokratiska grundvärderingarna i samhället om nu inte ens en del av våra politiska partier kan göra det.

2 kommentarer:

  1. Juholt visar upp en total brist på förståelse för grundläggande demokratiska spelregler. Helt förkastligt.

    SvaraRadera
  2. Våra politiker är rena å skära hycklare.
    Här vill dom att svenska folket ska bo, arbeta och leva tillsammans med invandrare...att vi ska ha en bättre integration.
    Men våra politiker kan inte acceptera ett parti som är demokratiskt framröstat utan till och med bojkottar en tvdebatt för dom ska stå på samma sida av ett rum.
    Efter debatten så kunde man se hur vänster och höger för sig gick till varandra och pratade...Åkesson stod ensam....är detta integration?...fyyy faaan för politiker!!!

    SvaraRadera